duminică, 14 februarie 2010

Culori...


Culoarea,acel strop de speranta,este prezent in fiecare dintre noi. Culoriile sunt peste tot,in mediu,in fiinte,in obiecte, in tot ce ne inconjoara.


Modul in care ne imbracam si talentul cu care imbinam culorile vestimentare, ofera intotdeauna indicii asupra personalitatii noastre sau a starii morale in care ne aflam.


Toti oamenii au preferinte asupra culoriilor,ficare avand o culoare preferata, pe care o foloseste in cadrul imbracamintii, a designului interior..insa,toti suntem nevoiti sa le alternam pentru ca apare plictiseala si dorinta de nou.


Categoric,am si eu culori preferate dintre care :


  • Verdele reprezinta vitalitate,prospetime,pofta de viata.Se spune că persoana care-l poartă e înclinată să ia iniţiative, efect de liniste, buna dispozitie, relaxare, meditatie, echilibru, siguranta. El faciliteaza deconectarea nervoasa. Caracterizeaza tipul pasiv, defensiv, autonom, retinut. Exprima concentrare, siguranta, introspectie.
  • Albastrul este o culoare linistitoare, fiind culoarea intelectualului. Este dealtfel si simbolul unei iubiri ascunse. Indeamna la calm si reverie, concentrare si liniste interioara, seriozitate, meditatie. Este culoarea celor care lupta sa se perfectioneze, care vor sa se schimbe in bine, dornici de a fi ajutati.


Tu in ce culori te regasesti?

2 comentarii:

  1. f interesanta aceasta "monografie" a culorilor:-?.poate o sa-ti faci ceva timp si o sa ne "traduci" fiecare culoare in parte.Cat despre mine, ma regasesc in aceea combinatie de rosu si negru.Nu stiu de ce..si nu fac referire la Stendhal.

    RăspundețiȘtergere
  2. Rosu simbolizeaza caldura, foc, pasiune, entuziasm si agresiune.Are efectul de a stimula oamenii sa ia decizii in mod rapid si creste sperantele.
    Rosu capteaza atentia. Cuvintele si obiectele care au aceasta culoare sunt imediat observate.
    Probabil ca iti doresti sa te faci mereu remarcata,de aceea recurgi la o culoare asa de intensa.
    Negrul este culoarea preferata a multor oameni. Unii poarta negru pentru ca este o culoare formala si inspira putere. Negrul reprezinta totodata si mister. Oricum frumoasa combinatie,chiar te caracterizeaza.
    In concluzie,cred ca culorile spun foarte multe despre un om.

    RăspundețiȘtergere