sâmbătă, 13 februarie 2010

Societatea in care traim.Buna sau rea?

Societatea e mediul in care ne nastem, ne dezvoltam, traim si apoi murim. Indiferent ca suntem constienti sau nu, fiecare dintre noi avem locul si rolul nostru in societate: poti fi persoana din umbra care tace si face, liderul altora, incapabilul, indiferentul, melancolicul,nonconformistul.. Implicit, inca din momentul nasterii ocupam o anumita treapta pe scara societatii. Apoi, depinde numai de noi sa avansam pe aceasta scara.Unii se nasc in medii cu toate posibilitatiile materiale necesare unui bun trai,iar altii cu posibilitati minore,doar pentru a supravietui de azi pe maine.

Indiferent ca va fi vorba de o evolutie sau de o involutie, schimbarea statutului nostru influenteaza si oamenii din jurul nostru, pentru ca mai intai de toate, societatea reprezinta un numar mare de oameni care socializeaza. Societatea integreaza colectivitatile, grupurile si subgrupurile. Indiferent ca suntem membrii unui grup restrans din punct de vedere numeric, unui grup subcultural - anarhistii, punkerii, rockerii, hip-hoperii, hippiotii, etc., unei colectivitati umane, afectam prin comportamentul nostru in primul rand pe cei de langa noi si indirect societatea in care traim.
Asadar, societatea perpetueaza un anumit set de reguli transmise de la o generatie la alta. Aceste reguli ne sunt dictate in primii ani ai vietii de catre persoanele care ne cresc, adica cei asa zisii "7 ani de acasa". Pe masura ce ne maturizam ne aplicam prorpiul nostru set de norme pentru a convietui alaturi de restul membrilor societatii.
Chiar daca nu facem parte din nici un grup, daca ne lasam ghidati de antisocialitate, tot luam in considerare anumite reguli pentru a le sfida si influentam mersul societatii.

Familia, scoala si societatea sunt factorii educationali, de importanta severa in modelarea personalitatii.
Societatea zilelor noastre influenteaza nefast adolescentii, fie ca-si pierd interesul pentru pregatirea profesionala, fie ca au ca singur ideal plecarea din tara, visand la o viata mai buna.
Societatea trebuie sa integreze in campul muncii tinerii, asigurandu-le astfel socializarea. Dupa diverse esecuri, tinerii se izoleaza. Foarte multe suiciduri in randul tinerei generatii, care ar trebui sa debordeze de forta si dorinta de a schimba lumea. La ora actuala Romania nu investeste in educatie.

In concluzie,consider ca in Romania lipseste controlul si guverneaza indiferenta!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu